Overnameproces familiebedrijven vaak vroegtijdig afgebroken

Overnameproces familiebedrijven vaak vroegtijdig afgebroken

Bijna 40% van de middenbedrijf-ondernemers heeft in de afgelopen jaren deelgenomen in een overnameproces, zonder dat het daadwerkelijk tot een overname leidde. Opvallend zijn daarbij de familiebedrijven. Dat blijkt uit de jaarlijkse Mid Market Monitor van Deloitte.

In de Mid Market Monitor wordt de mening gevraagd van middenbedrijven over het ondernemersklimaat, investeringen en toekomstverwachtingen. Van de ondervraagde ondernemers heeft 38% in de afgelopen 5 jaar aan een overnameproces deelgenomen dat vroegtijdig is afgebroken. Er is daarin een duidelijk verschil tussen familiebedrijven (41%) en niet-familiebedrijven (28%).

Voorzichtigere houding

Familiebedrijven spreken vaak over overnames, maar breken de onderhandelingen veel vaker af dan andere ondernemingen. Volgens Deloitte komt dit door de voorzichtigere houding die familiebedrijven hebben. De belangrijkste redenen om het overnameproces af te breken, zijn prijs- en risicofactoren.

Meer dan 35% van de ondervraagde ondernemers geeft aan dat het onwaarschijnlijk is dat zij de komende 12 maanden fuseren, een overname doen of worden overgenomen.

Hoe vaak heeft u het overnameproces vroegtijdig afgebroken? Bij Steens begeleiden wij u tijdens het gehele proces en helpen wij u langs alle juridische, fiscale en financiële knelpunten. Vragen? Stel ze hier onder of mail ze naar info@steens.nl

Reacties


Reageren op dit artikel?

Meer informatie aanvragen over

Acquisities

print
Facebook Linkedin Email Twitter Google plus