Financieringsbronnen voor uw familiebedrijf

Uw familiebedrijf wil innoveren, overnemen of internationaliseren. Mogelijk kan dat met het familiekapitaal. Zo niet, dan bent u voor financiering aangewezen op de bank, investeringsmaatschappijen, informal investors of andere alternatieve financieringsbronnen zoals private equity of crowdfunding. Banken en andere financiers vinden de risico’s al snel te hoog. U dient hen goed te informeren om hen te overtuigen. Steens Familiebedrijven helpt u daarbij.

Bedrijfs- en privébelangen

Steens Familiebedrijven overziet het volledige financieringstraject. Dat begint bij het inventariseren van de financiële wensen en behoeften van uw bedrijf en van de verschillende generaties binnen uw familie. Wij zijn uw gesprekspartner en tonen u waar bedrijfs- en privébelangen elkaar beïnvloeden.

Subsidieregelingen en stimuleringsmaatregelen

Betreft het financiering van innovatie, dan inventariseren wij ook de hiervoor geldende subsidieregelingen, fiscale stimuleringsmaatregelen en de te volgen procedures. Steens Familiebedrijven helpt met het aanvragen van non-fiscale subsidies en onderhoudt het contact met subsidieadviesbureaus.

Gerelateerde artikelen:

Laat grotere mkb- en familiebedrijven niet in de kou staan met vaste lasten

Laat grotere mkb- en familiebedrijven niet in de kou staan met vaste lasten

Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW: ,,Het tweede noodpakket is een puik staaltje werk van dit kabinet. Alleen het hart van het Nederlands bedrijfsleven -de grotere mkb- en familiebedrijven- kan niet uit de voeten met de te beperkte vaste lasten vergoeding. Hierdoor staat veel werkgelegenheid en zelfs de continuïteit van bedrijven op het spel die vaak al generaties in de familie zijn en in de kern gezond zijn."

'Voor...

Lees verder


Familiebedrijf, bent u "crisisproof"?

Familiebedrijf, bent u

De geschiedenis leert dat elke periode van hoogconjunctuur gevolgd wordt door een periode van laagconjunctuur. Dat was zo in de jaren 30 en 80 en zal nu niet anders zijn. Momenteel is de economie booming en is het bijna niet meer voor te stellen dat de vorige crisis ruim een decennium geleden de markten en beurzen op haar grondvesten deed schudden. Toch zijn er al (kleine) signalen dat de volgende crisis zich over niet...

Lees verder


Familiebedrijf vaker grens over

Familiebedrijf vaker grens over

Grote Nederlandse familiebedrijven halen een steeds kleiner percentage van hun omzet uit eigen land. Inmiddels komt meer dan de helft van de centen van wat wel eens de ruggengraat van de economie is genoemd van over de grens. 

 

 

 

Verfmaker Van Wijhe is al jaren een begrip in Zwolle en omstreken. In 1916 werd het bedrijf opgericht, drie jaar geleden kreeg de 100-jarige...

Lees verder


Samen financieren, samen ondernemen

Samen financieren, samen ondernemen

Onlangs is het project ‘Samen financieren, samen ondernemen’ van start gegaan. Dit nieuwe project is een samenwerkingsverband tussen het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, CUMELA en de Jong & Laan. Samen met acht deelnemende bedrijven uit de grond-, groen- en infrasector wordt de komende twee jaar met een subsidie van SIA-RAAK onderzoek gedaan. Het...

Lees verder


Een lening verstrekken aan uw kind

Een lening verstrekken aan uw kind

Mogelijk heeft uw kind financiële ondersteuning nodig voor studiekosten, het kopen van een huis of omdat hij of zij op het moment geen werk heeft. U kunt uw kind dan financieel steunen door een lening te verstrekken.

Familielening

Het is soms lastig voor kinderen om een financiering bij een bank te krijgen. Bij een lage rente op het spaardeposito kan een familielening dan al gauw een aantrekkelijke...

Lees verder


1 2 3 4 5 6 7

Meer informatie aanvragen over

Financieringsbronnen voor uw familiebedrijf

print
Facebook Linkedin Email Twitter Google plus