Het Beste Idee voor Familiebedrijven

Wedstrijd gecanceld

Tijdens de inschrijfduur van de wedstrijd Het Beste Idee voor Familiebedrijven zijn wij tot de ontdekking gekomen dat de participatiewet een lastig onderwerp is voor familiebedrijven. Bedrijven zijn vaak wel maatschappelijk verantwoord bezig, maar op het gebied van de participatiewet wrikt het nog.

Innoveren, daar zijn ondernemingen vaak druk mee. Maar door deze drukte hebben zij vaak geen tijd of plaats meer voor iemand met een arbeidsbeperking. Omdat de participatiewet onvoldoende leeft onder de familiebedrijven hebben wij besloten de wedstrijd te cancelen.

Ondanks de beperkte animo voor de wedstrijd is wel gebleken dat vele bedrijven geïnteresseerd zijn in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bij Steens & Partners hebben wij dit ook hoog in het vaandel staan. Met die reden blijven wij u op onze website informeren over dit onderwerp.

Gerelateerde artikelen:

Belgische onderneming van het jaar is familiebedrijf Ardo

Belgische onderneming van het jaar is familiebedrijf Ardo

De Belgische onderneming van het jaar 2018 is een (h)echt familiebedrijf! Wat doet winnaar Ardo eigenlijk?

Het West-Vlaamse Ardo is actief binnen de voedselbranche, meer specifiek die van de diepvriesgroenten en -fruit. Ruim een kwart van de diepvriesgroenten en -fruit die in Europa wordt geconsumeerd is afkomstig van het familiebedrijf uit Ardooie (nabij Roeselare). Denk hierbij aan diepvriesgroenten die vanuit...

Lees verder


Winnaar Familiebedrijven Award

Winnaar Familiebedrijven Award

Dutch Flower Group heeft alle redenen om de bloemetjes buiten te zetten. Want 11 april ontving haar CEO Marco van Zijverden de Familiebedrijven Award 2018 uit handen van KPN-CFO Jan Kees de Jager, voormalig staatssecretaris en minister van financiën. Het familiebedrijf van de families Van Zijverden en Van Duijn, omvat 30 gespecialiseerde handelsbedrijven die gezamenlijk de hele sierteeltketen bedienen. Het is een echt...

Lees verder


Familiebedrijven Award!

Familiebedrijven Award!

Stichting Familie Onderneming heeft de finalisten voor de Familiebedrijven Award 2018 bekend gemaakt! Dit jaar zijn, in tegenstelling tot voorgaande jaren, vijf in plaats van vier familiebedrijven geselecteerd. De uitreiking van de Familiebedrijven Award 2018 zal plaatsvinden op woensdag 11 april 2018 te Den Haag. Uit meer dan 500 Nederlandse familiebedrijven zijn de volgende vijf finalisten geselecteerd: AFAS software,...

Lees verder


Familiebedrijf pakt voedselverspilling aan

Familiebedrijf pakt voedselverspilling aan

Cateringbedrijf Hutten is een project gestart waarmee het zich op een bijzondere manier van zijn concurrenten onderscheidt . Voor de onderneming is omzetgroei geen doel. Eigenaar Bob Hutten gaat voor een sociale onderneming.

Zijn nieuwe project sluit daar naadloos op aan. Hutten is een Verspillingsfabriek begonnen die voedselresten verwerkt tot sauzen en soepen.

Werknemers met een beperking

Het...

Lees verder


Iemand met een arbeidsbeperking in dienst nemen

Iemand met een arbeidsbeperking in dienst nemen

Volgens de Participatiewet 2015 moet u iemand met een arbeidsbeperking in dienst nemen. Maar wie is dat en hoe geeft u zo iemand een plekje binnen uw bedrijf?

De overheid heeft bepaald dat, met ingang van de nieuwe Participatiewet 2015, werkgevers extra banen moeten creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Om u als werkgever hiermee te helpen hebben wij de kort uiteengezet wie de personen zijn die u...

Lees verder


1 2
print
Facebook Linkedin Email Twitter Google plus