Schenken van aandelen

Bij bedrijfsopvolging binnen uw familiebedrijf dient u bij de Belastingdienst een inkomstenbelastingclaim af te rekenen. Voortijdig schenken biedt u daarom fiscale voordelen. Bij vererving van aandelen hoeft niet in alle gevallen te worden betaald. Het is complexe materie waarbinnen Steens Familiebedrijven u de juiste oplossing biedt. Graag maken wij uw schenkingsplan.

Gerelateerde artikelen:

Belgen schenken familiebedrijf minder vaak

Belgen schenken familiebedrijf minder vaak

De verkoop van een Belgisch familiebedrijf is populairder dan de overdracht naar de kinderen. Dit komt door de strenge regels van de Vlaamse Belastingdienst. Dat schrijft De Tijd.

Vlaanderen heeft een hoop familiebedrijven met een directeur die 55 jaar of ouder. In 2012 werd het voor Vlaanderen mogelijk om een familiebedrijf over te dragen naar de volgende generatie tegen 0% schenkingsrechten. Hiermee wilde de...

Lees verder


Schenking in plaats van erfenis

Schenking in plaats van erfenis

Erfenis is een lastig onderwerp voor kinderen om met hun ouders te bespreken. Vaak durven de kinderen er niet over te beginnen. Toch is het goed om dit tijdig te bespreken want dit kan een hoop ergernis en belasting besparen.

Schenken in plaats van erven

Een manier om erfbelasting te besparen is door een schenkingsplan op te stellen. Op het eerste gezicht lijkt de schenkbelasting gelijk aan de erfbelasting....

Lees verder


65-plussers zijn gulle schenkers

65-plussers zijn gulle schenkers

Veel kinderen en kleinkinderen van 65-plussers hebben in de afgelopen 2 jaar een aardig zakcentje van hun (groot)ouders gekregen. Gemiddeld schonken de (groot)ouders €4.000 per jaar, blijkt uit onderzoek van ING.

Ongeveer 1 op de 3 huishoudens van 65-plussers schonk geld aan hun kinderen. De totale schenking kwam uit op zo’n €2,4 miljard. Maar ook de 55- tot 65-jarigen waren gul. Afgelopen jaren...

Lees verder


Een lening verstrekken aan uw kind

Een lening verstrekken aan uw kind

Mogelijk heeft uw kind financiële ondersteuning nodig voor studiekosten, het kopen van een huis of omdat hij of zij op het moment geen werk heeft. U kunt uw kind dan financieel steunen door een lening te verstrekken.

Familielening

Het is soms lastig voor kinderen om een financiering bij een bank te krijgen. Bij een lage rente op het spaardeposito kan een familielening dan al gauw een aantrekkelijke...

Lees verder


Schenken om erfbelasting te besparen

Schenken om erfbelasting te besparen

Schenken is een voordelige manier om het opgebouwde vermogen aan de volgende generatie over te dragen. Afhankelijk van de omvang van uw vermogen en de vrijstellingen, bedraagt de erfbelasting voor uw kind al snel tussen de 10 en 20% en voor een kleinkind zelfs tussen de 18 en 36%. Regel het tijdig en bespaar erfbelasting in het voordeel van uw erfgenamen.

Schenken onder schuldigerkenning

Stel, u wilt...

Lees verder


1 2 3 4

Meer informatie aanvragen over

Schenken van aandelen

print
Facebook Linkedin Email Twitter Google plus