Verkopen van familiebedrijf

Het verkoopmoment van uw familiebedrijf wordt bepaald door omstandigheden zoals het bereiken van uw pensioenleeftijd en de beschikbaarheid of het ontbreken van een kopende partij. De verkoopsituatie kan de gewenste waarderingsuitkomst beïnvloeden. Bij verkoop buiten uw familie kan continuïteit ondergeschikt zijn aan het behalen van een maximale verkoopprijs. Bedrijfsoverdracht bij een verslechterd financieel resultaat maakt een lagere waardering en daardoor lagere prijs mogelijk. Vraag Steens Familiebedrijven naar de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen:

Ongeplande bedrijfsverkoop levert minder op

Ongeplande bedrijfsverkoop levert minder op

Het verkopen van het bedrijf gebeurt voor 30% van de Nederlandse ondernemers onverwachts. Veel midden- en kleinbedrijven worden in de praktijk plotseling verkocht wat negatieve invloed heeft op de verkoopprijs.

Dat blijkt uit een onderzoek van overnameplatform Brookz. Het onderzoek vond plaats onder 192 fusiebemiddelaars die samen meer dan 90% van de (mkb) overnamemarkt vertegenwoordigen.

Onaangekondigd...

Lees verder


Dümmen Orange neemt rozenbedrijf Olij over

Dümmen Orange neemt rozenbedrijf Olij over

Het familiebedrijf Olij Rozen wordt overgenomen door sierteeltveredelaar Dümmen Orange. De veredelaar en vermeerderaar van rozen uit De Kwakel wordt geleid door Ruud Olij. Door onderdeel te worden van Dümmen Orange wil hij een breder assortiment bieden aan zijn klanten en gebruikmaken van de technische kennis en logistiek van de nieuwe eigenaar.

Olij heeft vermeerderings- en productiefaciliteiten in...

Lees verder


Familiebedrijven te optimistisch over verkoopprijs van onderneming

Familiebedrijven te optimistisch over verkoopprijs van onderneming

In Nederland hebben ondernemers van familiebedrijven een te optimistisch beeld van de verkoopwaarde van hun eigen bedrijf. Ze denken gemiddeld 9,4 keer de jaarwinst te kunnen vragen en dat ook te krijgen. Dat is 2 keer meer dan wat daadwerkelijk wordt betaald.

Dat blijkt uit onderzoek van fusiebemiddelaar Marktlink onder 200 (mede-)eigenaren van Nederlands familiebedrijven uit het mkb.

De verwachte som...

Lees verder


Van den Bor Milk gaat verder als NutriDutch

Van den Bor Milk gaat verder als NutriDutch

Afgelopen zomer heeft het familiebedrijf Van den Bor Milk uit Putten een nieuwe naam aangenomen. Onder de naam NutriDutch wil het bedrijf een frisse start maken. De nieuwe eigenaren van de zuivelfabriek willen afrekenen met het imago van boetes, intriges, rechtszaken en faillissement.

Ruziënde broers

In 2006 raakt Van den Bor Milk in opspraak als bij controles op kalveren verboden groeimiddelen...

Lees verder


Vrouwen zelden betrokken bij bedrijfsovername

Vrouwen zelden betrokken bij bedrijfsovername

Vrouwen zijn zelden betrokken bij een bedrijfsovername. In de afgelopen 10 jaar was bij slechts 6% van alle bedrijfsovernames een vrouw betrokken. Een lagere risicobereidheid en meer realistische inschatting van kansen zijn de belangrijkste redenen hiervoor. Dat schrijft Accountant.nl naar aanleiding van een onderzoek van de Brookz Overname Barometer.

Brookz concludeerde dit naar aanleiding van het periodieke...

Lees verder


1 2

Meer informatie aanvragen over

Verkopen van familiebedrijf

print
Facebook Linkedin Email Twitter Google plus